Om oss

Om oss!

Jag heter Katarina Edentorp Eriksson och bor med min man, det yngsta vuxna barnet av fem, och just nu min sibiriska katt Pippi och Izy(Juliana) i Nacka/Stockholm. Vi har också ett landställe i Västerhaninge där vi vistas mycket och där vi har kattgård.


Jag fick mitt stamnamn S*Amorzinhos 2005 och födde upp Helig Birma från 2007. Stamnamnet är på portugisiska och betyder små älsklingar och det kommer sig av att hela vår familj bodde i Brasilien några år. Därför får alla kattungarna brasilianska namn. Förutom en av delägarkullarna som fick min delägares namn S*Jasiones D-kull! Jag har min bästa vän i Brasilien,  Juliana, som hjälper till att hitta passande namn!


Efter några år i Sverige med birmakullarna tog jag en paus från uppfödning och utställning på grund av familjeskäl. Men från 2020 startade jag om med Sibiriska katter och Brittisk långhår! För mig är temperament och hälsa det absolut viktigaste för katterna är i första hand älskade familjemedlemmar i allas familjer men självklart strävar jag samtidigt mot målet att föda upp så rastypiska katter också.


Jag har fyra fertila sibiriska katter, två honor,Pippi  och Celine,en hane Isaque och en unghona Izy(Juliana)plus en brittisk kastrerad hona Ziri. Just nu bor Celine hos dottern Julia och Isaque och Ziri hos dottern Josefin. Pippi och Izy(Juliana) bor hos mig.